Η σελήνη αποκαλύπτεται

«Μήσατο δ’ άλλην γαίαν απείρατον, ήντε σελήνην Αθάνατοι κλήζουσιν,
επιχθόνιοι δέ τε μήνην Η πολλ’ ούρε έχει, πολλ’ άστεα, πολλά μέλαθρα»

Δημιούργησαν κι άλλη γαία απέραντη, που και Σελήνη οι θεοί την ονομάζουν,
ενώ οι άνθρωποι Μήνη. Κι αυτή έχει πολλά όρη, πολλές πόλεις και πολλά μέγαρα…».

Πρόκλος, στο «Εις τον Τίμαιο Πλάτωνος»
Δ’ 283.11 Β’ 63, 49

H Σελήνη προκαλούσε πάντοτε τον θαυμασμό στους ανθρώπους και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι αστείρευτη πηγή αναπάντητων ερωτημάτων που καλύπτονται όμως από μια συνεχή αλλά και παράξενη απαξίωση από τους ειδικούς επιστήμονες που την μελετούν. Υπάρχουν στις μέρες μας δεκάδες ανώμαλα γεγονότα που αφορούν την Σελήνη για τα οποία η επιστήμη είτε δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις είτε, (αν το καταλαβαίνω σωστά), δεν είναι εύκολο για αυτήν να διαδώσει τις γνώσεις αυτές στην ανθρωπότητα. Πλέον όμως ζούμε στον αιώνα των μέσων δικτύωσης, και της τεχνολογίας και αν κάποτε ήταν πρακτικά αδύνατον για κάποιον να ασχοληθεί με την παρατήρηση και έρευνα του ουρανού, σήμερα οι υπολογιστές, και τα επίγεια τηλεσκόπια αποτελούν πανίσχυρα όπλα στα χέρια των επίδοξων ερασιτεχνών αστρονόμων. Η σελήνη είναι ο κυρίαρχος στόχος και όχι απλά επειδή είναι εύκολος στόχος λόγω απόστασης από την γη αλλά κυρίως λόγω των τόσων περίεργων και αδιευκρίνιστων γεγονότων, θεάσεων και δραστηριοτήτων που παρατηρούνται στην επιφάνειά της.[hr]

Η σελήνη αποκαλύπτεται

ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδαξαν ότι υπήρξε εποχή που η Γη ήταν χωρίς τη σελήνη.

Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι η Αρκαδία, πριν κατοικηθεί από τους Έλληνες, είχε Πελασγικό πληθυσμό και ότι αυτοί οι αυτόχθονες κατοικούσαν σε αυτή την περιοχή από μία πολύ μακρινή εποχή όπου ακόμα δεν υπήρχε η σελήνη στον ουρανό. Για αυτό τον λόγο τους ονόμασε και Προσέληνες.

Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος αναφέρει την εποχή “όταν δεν υπήρχαν όλα τα περιφερόμενα σώματα στον ουρανό, πριν εμφανιστούν οι φυλές της Δανάης και του Δευκαλίωνα, και που υπήρχαν μόνο οι Αρκάδες, για τους οποίους λεγόταν ότι κατοικούσαν πάνω στα βουνά και τρέφονταν με βελανίδια, πριν την ύπαρξη της σελήνης”.

Ένα από τα όχι και τόσο γνωστά έργα του Πλουτάρχου είναι το «Περὶ τοῦ ἐμφαινομένου προσώπου τῷ κύκλῳ τῆς Σελήνης», που δεν σώζεται ολόκληρο στις μέρες μας, ο Πλούταρχος χρησιμοποιεί τον όρο «εμφαινόμενο πρόσωπο» προκειμένου να μας αναλύσει αυτά τα υποκρυπτόμενα μυστικά της ταυτότητάς της και σαν ανώτατος ιερέας του Μαντείου των Δελφών αναλαμβάνει να μας οδηγήσει σε μια μυητική ξενάγηση στον «κύκλο της Σελήνης» δηλαδή την συνολική της επιφάνεια που σχηματίζεται τόσο από την ορατή, όσο και από την πάντοτε αθέατη πλευρά της, προσεγγίζοντας και αναλύοντας μία σειρά μυστηριακών ερωτημάτων. Ο Πλούταρχος επίσης στο βιβλίο του «περί του έψιλον το εν Δελφοίς» αναφέρεται σε δυο φυλές ανθρώπων που ζούσαν στην σελήνη!

Ο Θαλής ο Μιλήσιος (630-543 π.Χ.) που θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής και της παγκόσμιας φιλοσοφίας, ήταν ο πρώτος που είπε ότι η σελήνη λαμβάνει το φως από τον ήλιο, αλλά και ο πρώτος που υπολόγισε τη διάμετρο και την τροχιά της.

Ο Ξενοφάνης αναφέρει ότι ο δάσκαλός του ο Σωκράτης χαρακτηρίζει τη σελήνη «μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές που κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς».

Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, αφηγείται ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα οχήματα των θεών που κατοικούσαν εκεί, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερη από της γης, όπως και πράγματι είναι!!!

Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες πολλές φορές, ο Πυθαγόρας μπορούσε την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη, ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου, και έκανε ταξίδια στον Άδη ακολουθώντας την διαδρομή του Προμηθέα. Ο Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη. Τον δίδαξε ο Απόλλωνας όπως τον Αριστέα και τον ιερέα του ‘Αβαρι.

Ο Ηράκλειτος και ο Νόννος μιλάνε για τους Δρόλαρες και άλλα δυο ελληνικά φύλα που ζούσαν στο αττικό άλσος, προ κτίσεως της Αθήνας και τα ονομάζουν «προσελήνια», δηλαδή βρισκόντουσαν στην περιοχή αυτή από κάποια εποχή που δεν υπήρχε η σελήνη.

Ο ημίθεος Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, (ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της σελήνης και του Σείριου), μας λέει: «η σελήνη έχει βουνά, πολιτείες, σπίτια, η επιφάνειά της είναι έδαφος όπως η γη και κατοικείται από θεϊκές κοινωνίες». Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Ομιλεί για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών, την παγκόσμια έλξη και ισχυρίζεται ότι οι κάτοικοι της σελήνης είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί του Ορφέα αναφέρονται σε αρχαία κείμενα του Πλουτάρχου και του Διογένη του Λαέρτιου.

Πολλές πληροφορίες από αρχαία κείμενα μας έρχονται και από τους Τελχίνες της Ρόδου και τους Καβείρους της Σαμοθράκης, που εξαφανίσθηκαν σύμφωνα με τον μύθο μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεψε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην σελήνη και στον Άρη, σε βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους θεούς κατά τον εποικισμό της γης.

Ο Νόννος αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από το φεγγάρι, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν συχνά τους πόλους της γης. Ο Διόνυσος, η Άρτεμις και ο Ηρακλής είχαν ταξιδέψει στην σελήνη και ο Ίδμων, (μάντης της αργοναυτικής εκστρατείας), ταξίδευε εκεί με το άρμα του, που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη, δίνοντας ακριβέστατες πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της σελήνης, που επιβεβαιώθηκαν από τις σύγχρονες διαστημικές αποστολές.

Ο ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας, το 120 μ.Χ., διάβασε ένα αρχαίο χειρόγραφο και έγραψε στο βιβλίο του «αληθινή ιστορία» (αν και το χαρακτήρισε παραμύθι), πληροφορίες επιστημονικά απόλυτα ακριβείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν στην εποχή μας. «…πήγαινε στη σελήνη με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για επτά μερόνυχτα, την όγδοη μέρα έφτασε στο φεγγάρι. Μπήκε σε ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέπτες και έβλεπε όλη τη γη (σύγχρονο τηλεσκόπιο). Βασιλιάς της σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον έκαναν βασιλιά». Περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου όπου έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι. Όπως φαίνεται ο Λουκιανός διάβασε κάποιο χειρόγραφο που έγραφε για όλα αυτά και επειδή του φαινόταν εξωφρενικά τα αποκάλεσε παραμύθι τα έγραψε και τα ονόμασε αληθινή ιστορία.

Παρόμοιες αναφορές έχουμε από τον τον Οβίδιο, και τον Ιππόλυτο.

Μια πολύ παλιά Σουδανική παράδοση της φυλής Σιλλούκ αναφέρει: «Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ανέβαιναν στο φεγγάρι από κάποιο ανηφορικό δρόμο αλλά μετά κουράστηκαν και δεν μπορούσαν ν’ ανέβουν».

Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της.»

Κείμενα από τόσο μακρινές περιοχές μεταξύ τους όπως η Ευρώπη και η Νότια Αμερική μιλούν για αρχαίους λαούς που έζησαν στην Γη πριν αυτή αποκτήσει φεγγάρι. Στην Ελλάδα ονομάζονταν Προσέληνες, που σημαίνει «προ της Σελήνης». Κατά τα φαινόμενα, στην Νότια Αμερική, σύμβολα που βρέθηκαν στους τοίχους του προαύλιου του Καλασάγια, κοντά στην πόλη του Τιαχουανάκο (στην Βολιβία), καταγράφουν την σελήνη να πρωτοεμφανίζεται πριν από περίπου 12.000 έτη. Η εμφάνιση της Σελήνης λέγεται ότι προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στην Γη, στη μορφή σεισμών, μαζικών πλημμυρών και κλιματολογικών αλλαγών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ότι αυτή η μακρινή περιοχή έχει προταθεί από κάποιους λόγιους ως η πραγματική περιοχή της μυθικής Ατλαντίδος του Πλάτωνα και αυτή η μεγάλη πλανητική αναταραχή ως το κατακλυσμιαίο γεγονός που κατάστρεψε την Ατλαντίδα.

Η ιδέα ενός κόσμου δίχως σελήνη επίσης επιβιώνει στην προφορική παράδοση ανάμεσα στους Ινδιάνους των υψιπέδων της Μπογκότα στις ανατολικές Κορδιλέρας της Κολομβίας. «Στους πρώιμους καιρούς, όταν η σελήνη δεν ήταν ακόμα στους ουρανούς», αναφέρουν οι φύλαρχοι των Τσιμπχας, σε συνάφεια με τους αρχαίους καιρούς. Εάν αυτή η μέθοδος ιστορικής διήγησης σχετίζεται με την πραγματική φυσική απουσία της Σελήνης ή απλά χρησιμοποιείται ως μεταφορά για να δείξει ένα πολύ μακρινό παρελθοντικό χρόνο, είναι ένα θέμα ανοιχτό προς συζήτηση. Η αλήθεια είναι ότι απλά δεν γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο είναι ένα ακόμα δελεαστικό κομμάτι του όλου παζλ.

Αυτό που μπορούμε να πούμε στα σίγουρα είναι ότι παρόλο την υποτιθέμενη υψηλή τεχνολογία μας, η NASA μοιάζει να μπορεί να δώσει μόνο λίγες απαντήσεις στις ερωτήσεις μας σχετικά με την Σελήνη. Το πέπλο της μυστικότητας που σκεπάζει την αλήθεια σημαίνει ότι τα γεγονότα συχνά συγκαλύπτονται επειδή θεωρούνται ότι δεν είναι «προς το συμφέρον του κοινού» για να γίνουν γνωστά. Αργά η γρήγορα όμως, είναι αναπόφευκτο ότι η Σελήνη θα αποκαλύψει τα μυστικά της, και ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην κατανόηση μας για το σύμπαν μπορεί να ανοιχτεί όταν αυτό τελικά συμβεί.

ΣΗΜΕΡΑ

Ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ, χαρακτήρισε κάποτε τη Σελήνη σαν “το βασίλειο των ονείρων, τη χώρα της φαντασίας”. Κατά παράξενο τρόπο, ο χαρακτηρισμός του ισχύει και για τους επιστήμονες. Πίστευαν πως η Σελήνη αποτελεί τη διαστημική στήλη της Ροζέτας σε αρχαιολογικό επίπεδο, το κλειδί για την αποκάλυψη του αινίγματος της καταγωγής του ηλιακού μας συστήματος. Το πίστευαν πριν στείλουν ανθρώπους εκεί.

Αλλά οι αποδείξεις που περίμεναν δεν ήλθαν ποτέ. Τα αποτελέσματα των διαστημικών πτήσεων ήταν απογοητευτικά. Αντί να λύσουν προβλήματα, προσέθεσαν καινούργια. Έτσι μία νέα σύγχυση επεκράτησε στους επιστημονικούς κύκλους που ασχολούνται με τη Σελήνη. Μία σύγχυση που διαθέτει μία μόνο διέξοδο…

Πριν ο άνθρωπος αποκτήσει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στη Σελήνη, ο “φυσικός” δορυφόρος της Γης αντιπροσώπευε ήδη μια σειρά προβλημάτων για τους επιστήμονες. Ιδιαίτερα στο πρόβλημα της καταγωγής της κανένας ερευνητής δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με βεβαιότητα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του David Icke σχετικά με την Σελήνη, και με βάση την έρευνα των πολλών άλλων που έχουν μελετήσει πολλές ανωμαλίες του φεγγαριού, το φεγγάρι είναι μία τεχνητή σφαίρα, η οποία αποσύρθηκε εδώ για λόγους έλεγχου βαρύτητας και άλλες χρήσεις έλεγχου της γης.

Ο Ισαάκ Ασίμοφ μια φορά είχε σχολιάσει ότι: «Δεν υπάρχει αστρονομική λογική για ποιο λόγο η σελήνη και ο ήλιος ταιριάζουν τόσο καλά. Είναι από τις πιο καθαρές συμπτώσεις, και μόνο η Γη ανάμεσα σε όλους τους πλανήτες έχει ευλογηθεί κατά αυτό τον τρόπο.»

Αυτή η «σύμπτωση» σημαίνει ότι η σελήνη είναι ακριβώς στο σωστό μέγεθος και απόσταση, ώστε να κρύβει τελείως τον ήλιο κατά την διάρκεια μιας ολικής έκλειψης. Οι εκλείψεις είναι σπάνια γεγονότα αλλά συχνά σχετίζονται με σοβαρούς σεισμούς. Τοποθετήθηκε άραγε η Σελήνη σε μια πολύ συγκεκριμένη τροχιά από μια υψηλή νοημοσύνη ενός άλλου κόσμου που επιθυμούσε, είτε να μας παρακολουθεί ως είδος, ή να εξασκήσει ένα στοιχείο ελέγχου πάνω στον πλανήτη μας;

Οι Σοβιετικοί επιστήμονες Μιχαήλ Βάζιν και Αλεξάντερ Τσερμπάκωφ σ’ ένα άρθρο που δημοσίευσαν σε επίσημο Σοβιετικό κυβερνητικό έντυπο, υποστήριξαν πως η Σελήνη στο εσωτερικό της είναι κούφια και δεν αποκλείεται να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα διαστημόπλοιο, κατασκευασμένο από ανώτερα τεχνολογικά όντα κάποιου μακρινού ηλιακού συστήματος. Οι Σοβιετικοί επιστήμονες υποστήριξαν πως ο κενός εσωτερικός χώρος ήταν γεμάτος από καύσιμα για τους κινητήρες, εργαλεία, όργανα ελέγχου και παρατήρησης. Ήταν ένα διαστημόπλοιο που ήταν ικανό να ταξιδεύει απίστευτες αποστάσεις, χιλιάδες χρόνια στο διάστημα. Τα όντα που το κατασκεύασαν το έκαναν από ανάγκη για να εγκαταλείψουν τον αρχικό κόσμο απ’ όπου κατάγονται.

Η Σελήνη δεν αποτελούσε ποτέ μέρος της Γης από το οποίο να αποσπάστηκε και αυτό φαίνεται από τη σύσταση του εσωτερικού και του εξωτερικού της. Η μεγάλη διάφορα πυκνότητας ανάμεσα τους (3,33 gr.: cmm³ για τη Σελήνη και 5,5 gr.: cmm³ για τη Γη), ο μεταλλικός φλοιός πάχους 32 χιλιόμετρων που υπάρχει αρκετά κάτω από την επιφάνεια και η σύσταση του εδάφους της (τιτάνιο, σίδηρος και σπάνια μέταλλα), δείχνουν ένα πλανήτη εντελώς διαφορετικό από τον δικό μας. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν επίσης ότι δεν σχηματίστηκε ούτε από το ίδιο σύννεφο σκόνης και αέριων που σχηματίστηκε η Γη, αφού δεν διαθέτει την ίδια χημική σύσταση εδάφους.

Επίσης αποκλείεται και το ενδεχόμενο η Σελήνη να μπήκε σε τροχιά γύρω μας (θεωρία της προσέλκυσης) αφού ένα τόσο μεγάλο σώμα είναι αδύνατον να μπει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες σε τροχιά γύρω από έναν τόσο μικρό πλανήτη όπως η Γη.

Το πρώτο ακαδημαϊκό αίνιγμα πρέπει σίγουρα να είναι ότι η Σελήνη είναι προφανώς σε λάθος τροχιά για το μέγεθός της. Ωστόσο, αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στην υποτιθέμενη πυκνότητά της. Τεχνικές εκθέσεις ισχυρίζονται πυκνότητα 3.3 για τη Σελήνη σε σύγκριση με 5,5 για τη Γη. Αστρονομικά στοιχεία δείχνουν ότι οι εσωτερικές περιοχές της Σελήνης είναι λιγότερο πυκνές από τις εξωτερικές, δίνοντας αφορμή για τις αναπόφευκτες, αλλά εξωφρενικές εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι κούφια. Ο διαπρεπής επιστήμονας Carl Sagan, έκανε την δήλωση, «Ένας φυσικός δορυφόρος δεν μπορεί να είναι ένα κοίλο αντικείμενο». Εννοώντας εδώ ότι αν είναι κούφια, δεν γίνεται να είναι ένας φυσικός δορυφόρος — επομένως είναι τεχνητός.

Ο αστροφυσικός Δρ Μόρις Τζέσαπ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν λίγο πριν αυτοκτονήσει (ή δολοφονηθεί), δήλωσε:
«Όλα τα φώτα κατευθύνονται από λογικά όντα που εξνπηρετουν κάποια σκοπιμότητα άγνωστη σ’ εμάς. Οι κατασκευές που παρατηρούνται στην επιφάνεια της σελήνης και έχουν εμφανισθεί τα τελευταία διακόσια χρόνια, είναι έργο νοημόνων όντων που έχουν βάση το εσωτερικό της σελήνης. Δεν υπάρχει περίπτωση τα παραπάνω φαινόμενα να είναι οφθαλμαπάτες γιατί οι φωτογραφικοί φακοί δεν παθαίνουν παραισθήσεις και φωτογραφίζουν μόνον υπαρκτά αντικείμενα. Το φεγγάρι δεν είναι νεκρό. Είναι ένα κοσμικό εργαστήριο νοημόνων όντων τους σκοπούς των οποίων γνωρίζουν οι ιθύνοντες των ΗΠΑ και δεν τους αποκαλύπτουν.

Εκείνο που δημιουργεί σκέψεις, είναι ο θόρυβος που έχει γίνει για τις αποστολές στη σελήνη. Έγιναν αστρονομικά έξοδα, τοποθετήθηκαν (υποτίθεται) επιστημονικά όργανα στην επιφάνεια της σελήνης και οχήματα έρευνας του δορυφόρου μας. Γιατί όλα αυτά; για μια ανθρώπινη περιέργεια και ματαιοδοξία; Γιατί αυτή η εκνευριστική σιωπή μετά την ολοκλήρωση του διαστημικού προγράμματος «Απόλλων»; Γιατί και οι Ρώσοι σταμάτησαν ξαφνικά τα προγράμματα τους, σε μια στιγμή που το ταξίδι στη σελήνη θα ενίσχυε το γόητρο τους; Το φεγγάρι ξεχάστηκε, παραμένει σιωπηλό για να εμπνέει μόνο τους ερωτευμένους και τους ποιητές. Τι συμβαίνει;»

Και ξαφνικά χωρίς τίποτε να το δικαιολογεί την 12.12.1996 η ΝΑΣΑ ανακοινώνει στα τηλεοπτικά μέσα «Μπορεί να υπάρχει Ζωή στη σελήνη.»

Τα αινίγματα της Σελήνης

  • Πρώτα από όλα, η Σελήνη μας δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Ο Ισαάκ Ασίμωφ, ο μεγάλος αυτός αστρονόμος και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας του προηγούμενου αιώνα, υπολόγισε, ότι η ελκτική δύναμη, που ασκεί ο Ήλιος πάνω στη Σελήνη είναι διπλάσια από αυτήν, που της ασκεί η Γησύμφωνα με τον Νόμο της Παγκόσμιας Έλξηςπράγμα που σημαίνει ότι ο Ήλιος, φυσιολογικά, θα έπρεπε να είχε αποσπάσει τη Σελήνη από τη Γη. Φαίνεται όμως, ότι κάτι την κρατάει καρφωμένη στη θέση της. Γι’ αυτό και ο Ασίμωφ, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η Σελήνη δεν είναι φυσιολογικός δορυφόρος της Γης.
  • Η Σελήνη έχει βρεθεί πολύ μακριά απ’ τη Γη. Οι αποστάσεις, με βάση τις οποίες ένας δορυφόρος περιστρέφεται γύρω από έναν πρωτεύοντα πλανήτη, έχουν να κάνουν και με την απόσταση ασφαλείας, που κρατάει ο δορυφόρος από τον πλανήτη για να μην καταστραφεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις, οι οποίες αναπτύσσονται εξ’ αιτίας της βαρυτικής έλξης, που ασκείται μεταξύ των σωμάτων. Η απόσταση αυτή είναι γνωστή σαν «όριο του Ρος». Το όριο του Ρος για τo δίδυμο Γη-Σελήνη είναι 18.261 χιλιόμετρα. Αν η Σελήνη πλησιάσει ή περάσει αυτή την απόσταση, θα διαλυθεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις της Γης. Η Σελήνη όμως, βρίσκεται σε μέση απόσταση…384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 21 φορές μακριά από το όριο του Ρος της Γης, (!) όταν οι πλησιέστεροι δορυφόροι των άλλων πλανητών βρίσκονται 1,5 φορά μακριά από το όριο του Ρος του κάθε πλανήτη.
  • Η Σελήνη είναι επίσης ο μοναδικός δορυφόρος του ηλιακού μας συστήματος, ο οποίος περιστρέφεται σχεδόν στο επίπεδο της εκλειπτικής (κλίση 5 μοίρες), όταν όλοι οι υπόλοιποι δορυφόροι περιστρέφονται γύρω από το ισημερινό επίπεδο κάθε πλανήτη. Έχει βρεθεί δηλαδή σε τέτοιο σημείο, ούτως ώστε τα τρία σώματα Ήλιος, Γη και Σελήνη να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο! Εξ’ αιτίας αυτής της μοναδικότητας, το σύστημα Γης-Σελήνης θεωρείται σαν «διπλό σύστημα πλανητών»Με άλλα λόγια, η Σελήνη είναι δορυφόρος και πλανήτης ταυτόχρονα! 
  • Εντελώς «συμπτωματικά», η φαινόμενη διάμετρος της Σελήνης είναι ίση με τη φαινόμενη διάμετρο του Ηλίου. Συγκεκριμένα, η φαινόμενη διάμετρος της Σελήνης από τη Γη είναι:Τόξο εφαπτομένης διαμέτρου / απόσταση, δηλαδή Arc tan (3476/ 384000) = 0,52°. Ομοίως, η φαινόμενη διάμετρος του Ήλιου είναι: Arc tan (1375000/ 149900000) = 0,52°. Δηλαδή οι δυο δίσκοι φαίνονται ακριβώς ίσοι για τον παρατηρητή από τη Γη! Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργείται το καταπληκτικό φαινόμενο των ολικών ηλιακών εκλείψεων!
  • Ένα από τα πλέον μείζονα μυστήρια της συμπεριφοράς της Σελήνης είναι, ότι ο δορυφόρος μας ακολουθεί μιαν αμιγώς κυκλική τροχιάμοναδική σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα! Εάν η Σελήνη είχε δεσμευτεί από την έλξη της Γης τότε θα είχε υιοθετήσει μιαν επιμήκη, ελλειψοειδή τροχιά, όπως οι δορυφόροι άλλων πλανητών. Επιπλέον, στρέφει πάντοτε την ίδια πλευρά της προς τη Γη, εμφανίζει δηλαδή σύγχρονη τροχιά. Η Σελήνη κατά συνέπεια, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της σε ίσο χρόνο, στον οποίο περιφέρεται και γύρω από τη Γη. Σε ακριβώς 29,53 ημέρες!
  • Η Σελήνη είναι κομματάκι…μεγάλη για να αποτελεί φυσικό δορυφόρο της Γης! Μεγάλη, όσο κανείς άλλος δορυφόρος του ηλιακού μας συστήματος σε σχέση με τον πρωτεύοντα πλανήτη του. Με διάμετρο 3.476 χιλιόμετρα φαντάζει πολύ μεγάλη μπροστά στα 12.756 χλμ της Γης (έχει αναλογία διαμέτρων με τη Γη 1:4), όταν οι μεγάλοι δορυφόροι Γανυμήδης του Δία και Τιτάνας του Κρόνου έχουν αντίστοιχα αναλογία διαμέτρων 1:30 και 1:27.
  • Σχετικά τώρα με την ηλικία της Σελήνης!!!  Πάνω από το 99% των σεληνιακών βράχων που εξετάστηκαν κάτω από ανάλυση, προσδιορίσθηκε, ότι είναι αρχαιότεροι από το 90% των πιο αρχαίων βράχων που βρέθηκαν στη Γη. Ορισμένα δείγματα μάλιστα, σύμφωνα με την άποψη αρκετών επιστημόνων, είναι πιο παλιά και απ’ τον Ήλιο! Και σημειώστε, ότι οι Σεληνιακές θάλασσες, απ’ όπου προήλθαν τα περισσότερα δείγματα είναι νεότεροι σχηματισμοί της Σελήνης! Σαφώς λοιπόν, η παρούσα ηλικιακή ανακολουθία μεταξύ Γης και Σελήνης, όπου αποδεδειγμένα πλέον η δεύτερη δείχνει να προϋπάρχει της πρώτης, καταρρίπτει και την επικρατούσα θεωρία σχηματισμού της Σελήνης από τη σύγκρουση ενός πλανητοειδούς με τη Γη.
  • Αν και δεν θέλουμε να είμαστε λάτρες των θεωριών περί κούφιας Γης και κούφιων πλανητών εν γένει, μιας και εμφανίζουν τρομερές αδυναμίες κυρίως από πλευράς Μηχανικής Φυσικής(η επίδραση της βαρύτητας θα έκανε τον φλοιό του εκάστοτε πλανήτη να κατέρρεε ως…χάρτινος πύργος), πιστεύουμε όμως, πως θα πρέπει επιτέλους η NASA να βγει και να εξηγήσει για ποιόν λόγο η Σελήνη αντηχούσε σαν….καμπάνα στα επαναλαμβανόμενα πειράματα των αποστολών Απόλλων 12,14,15,16 και 17όπου οι αστροναύτες πέταξαν από ορισμένο ύψος εξοπλισμό, που προσέκρουσε στην επιφάνεια του φεγγαριού και δημιούργησε δονήσεις, οι οποίες διαρκούσαν κάθε φορά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω της μιας ώρας). Τα σεισμικά κύματα, που δημιουργήθησαν, εμφάνισαν συμπεριφορά (ταχύτητας 9,5 km/sec σε βάθος 32 km), ανάλογη της κινήσεώς τους μέσα από υλικό με πολύ καλή αγωγιμότητα, όπως τα μέταλλα! Επίσης, περιμένουμε…εδώ και χρόνια απ’ τη NASA να δώσει μιαν εξήγηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αστροναύτες στο να τρυπήσουν την επιφάνεια της Σελήνης…!!!
  • Τι είναι αλήθεια όλες αυτές οι περίεργες κατασκευές, σχήματα και απεικονίσεις, οι οποίες έχουν φωτογραφηθεί τόσο απ’ τις διαστημικές αποστολές της NASA, όσο και από αστρονόμους εδώ στη Γη αλλά και από ιδιώτες ερασιτέχνες αστρονόμους και παριστάνουν αρμονικά γεωμετρικά σχήματα, όπως ο τριγωνικός κρατήρας Ουκέρτο πενταγωνικός Πρόκλοςο εξαγωνικός Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι και τέλος δομές, οι οποίες να θυμίζουν τεχνουργήματα κάποιου πολιτισμού, όπως σήραγγες, γέφυρες και τείχη; Δείτε περισσότερα στα βίντεο που ακολουθούν:[hr]

Video: Η σελήνη αποκαλύπτει την αλήθεια
Από το documantary: «The truth exposed» του 2014

Video Thumbnail
Η σελήνη αποκαλύπτει την αλήθεια
Η σελήνη αποκαλύπτει την αλήθεια - ello.gr | ΕΛΛΩ

Video: Το μυστικό της Σελήνης
Από documantary στην Αμερικάνικη τηλεόραση το 2015

Video Thumbnail
Το μυστικό της Σελήνης
Το μυστικό της Σελήνης - ello.gr | ΕΛΛΩ

Video: Η μεγαλύτερη απόκρυψη του αιώνα
Εξαιρετικά σπάνιο βίντεο
(χαμηλής αρχικά ανάλυσης) που με συνεχείς προσπάθειες η ομάδα ΕΛΛΩ προσπαθεί να κρατήσει «ζωντανό» στο διαδίκτυο.

Video Thumbnail
Η μεγαλύτερη απόκρυψη του αιώνα
Η μεγαλύτερη απόκρυψη του αιώνα - ello.gr | ΕΛΛΩ

Διάφορα βίντεο (ντοκουμέντα):

Video Thumbnail
Βρέθηκε κεραία στην επιφάνεια της σελήνης
Βρέθηκε κεραία στην επιφάνεια της σελήνης - ello.gr | ΕΛΛΩ
Video Thumbnail
Εξωγήινο σκάφος συνετρίβη στη Σελήνη
Εξωγήινο σκάφος συνετρίβη στη Σελήνη - ello.gr | ΕΛΛΩ
Video Thumbnail
Ιπτάμενη δραστηριότητα στο φεγγάρι
Ιπτάμενη δραστηριότητα στο φεγγάρι - www.ello.gr | ΕΛΛΩ
Video Thumbnail
Μυστηριώδες αντικείμενο εντοπίστηκε στο Google Moon
Μυστηριώδες αντικείμενο εντοπίστηκε στο Google Moon - ello.gr | ΕΛΛΩ
Ενημέρωση 29 Σεπτεμβρίου 2016
Ντοκιμαντέρ: Τα μυστήρια της σελήνης (HD – Ελληνικοί υπότιτλοι)

Video Thumbnail
Τα μυστήρια της σελήνης (HD - Ελληνικοί υπότιτλοι)
ello.gr | ΕΛΛΩ
Ενημέρωση 1 Μαρτίου 2017
Ντοκιμαντέρ: «Σελήνη – Διαστημική Βάση», (HD – Ελληνικοί υπότιτλοι)

Video Thumbnail
Σελήνη - Διαστημική Βάση
Ενημέρωση 2 Μαΐου 2017
Video: «Παράξενα αντικείμενα στην επιφάνεια της Σελήνης».

Video Thumbnail
Παράξενα αντικείμενα στην επιφάνεια της Σελήνης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ELLO.gr

Η καταγραφή των άρθρων στο ELLO.gr είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αφιλοκερδή σκοπό. H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται, (όπως επισημαίνεται στους όρους χρήσης), μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο και με την ένδειξη ELLO.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι εκτοξεύονται στο Διάστημα

Δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι εκτοξεύονται στο Διάστημα

Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόροι, οι UPSat και DUTHSat, θα εκτοξευθούν στο …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ (μόνο όνομα απαιτείται)

avatar

Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα για τα cookies

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο