All for Joomla All for Webmasters
φορτώνει...

Highlights από την παρουσίαση βιβλίου STARISSE

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΡΘΡΟ

Highlights από την παρουσίαση βιβλίου STARISSE (22-12-2016) – από το άρθρο: Starisse – Όχι μόνο επιστημονική φαντασία αλλά ένα πανάρχαιο μέλλον

Πρώτη φορά τρεις επιφανείς Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου, άνθρωποι της Λογικής, από τους κλάδους της Αστροφυσικής, Πυρηνικής Φυσικής και των Παιδαγωγικών συγκεντρώθηκαν, για να προλογίσουν και να «ντύσουν» με τα σχόλια τους το βιβλίο με τίτλο Starisse – Η Έλευση του Βράχου! Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφορεί εδώ και μερικές βδομάδες από τις Εκδόσεις Πηγή και ήδη έχει αφήσει το στίγμα του στο αναγνωστικό κοινό.

Δύο νέοι συγγραφείς μόλις παρουσίασαν το πρώτο τους λογοτέχνημα και ήδη οι πρώτες ανταποκρίσεις είναι άκρως θετικές και ενθαρρυντικές. Περιγράφοντας μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας στο κοντινό μέλλον, σε ένα είδος λίγο ασυνήθιστο, αν θέλετε, για τα ελληνικά δεδομένα, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι στο διάστημα, στη φαντασία, στην Γνώση, στην Ιστορία, αλλά κυρίως στο μέλλον. Στο δικό μας μέλλον, που είναι παράλληλα και ένα ταξίδι στο παρελθόν μας. Το βιβλίο θα ζεστάνει τον κάθε αναγνώστη, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε… Θα μας κάνει να σκεφτούμε, να οραματιστούμε… κάτι καλύτερο! Για αυτό και μόνο, αξίζει την προσοχή όλων μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, που έχει να προσφέρει…!

Στις 22 Δεκεμβρίου 2016 έλαβε χώρα η παρουσίαση του. Πρώτη φορά τρεις επιφανείς Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου, άνθρωποι της Λογικής, από τους κλάδους της Αστροφυσικής, Πυρηνικής Φυσικής και των Παιδαγωγικών συγκεντρώθηκαν, για να προλογίσουν και να «ντύσουν» με τα σχόλια τους το βιβλίο με τίτλο Starisse – Η Έλευση του Βράχου!

Το Starisse δεν είναι απλά ένα κοινό μυθιστόρημα

Όπως ανέφεραν και οι συγγραφείς κατά την παρουσίαση του βιβλίου, το Starisse δεν είναι απλά ένα κοινό μυθιστόρημα, αλλά ταυτόχρονα και ένα εγχειρίδιο κωδικοποιημένης ή έντεχνα κρυμμένης γνώσης που απευθύνεται τόσο στον απλό αναγνώστη, όσο και σε έναν πιο «ψαγμένο» που θα κατά την ανάγνωση θα παρατηρήσει κάποια μοτίβα και θα θέσει στο εαυτό του μια σειρά από ερωτήματα, ωθούμενος ίσως και στην ενδογενή επιθυμία να μελετήσει το κείμενο σε επιπλέον αναγνώσεις, για να ανακαλύψει και άλλες πτυχές του, να φτάσει να παρατηρήσει τις αντιπαραβολές με την μυθολογία και να διδαχθεί και μέσα από αυτήν και την επιστήμη.

Η γλώσσα γραφής είναι εύκολη και βατή, αλλά σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη. Οι συγγραφείς, έχοντας σκόπιμα επιλέξει ένα προσωδιακό στυλ δεν αφηγούνται απλά μια ιστορία. Οι επιλογές και οι τονισμοί των λέξεων συν-τονίζουν τον αναγνώστη και ενισχύουν απίστευτα την φαντασία του και του δίνουν την ευκαιρία να βιώσει στο έπακρο την εξέλιξη της ιστορίας σαν να ήταν παρών, να μπορέσει ενορατικά να την νιώσει στη φαντασία του, να ανέβει ένα – ένα τα σκαλοπάτια μιας πυραμιδικής δομής με στόχο την τελική θέαση της συνολικής εικόνας. Παράλληλα να ταυτιστεί με τον εκάστοτε ήρωα, και σε κρίσιμες στιγμές δράσης να κληθεί να απαντήσει σε προσωπικά ερωτήματα ή να κρίνει ηθικά τη στάση των ηρώων και τις επιλογές τους.

Έτσι, έχει την ευκαιρία, όχι μόνο να περάσει καλά μέσα από μια ανάγνωση, αλλά να μάθει, να διδαχθεί πράγματα, να μελετήσει επιστήμη, φιλοσοφία, και παράλληλα μέσα από την όλη διαδικασία να έρθει αντιμέτωπος και με το βαθύτερο Εγώ του, να κάνει μια πρώτη προσπάθεια εξόδου από το πλατωνικό σπήλαιο της ψυχής του, και βέβαια ακολουθώντας την αριστοτελική υπόδειξη, μπορεί τελικά να οδηγηθεί στην Επίγνωση του κειμένου και τελικά στην Κάθαρση.

Σε ένα ακόμη επίπεδο, γιατί σίγουρα ο κάθε αναγνώστης θα ανακαλύψει κι άλλες πτυχές, ανάλογα με τα βιώματά τους και το πνευματικό του υπόβαθρο, όπως αναφέρεται και στις προλογίσεις του βιβλίου, το βιβλίο αυτό ξυπνά Μνήμες και προσκαλεί τον αναγνώστη να ανασύρει τη Γνώση που ήδη έχει μέσα του στην ουσία των λέξεων και να συμμετέχει σε ένα μυητικό ταξίδι στη Γνώση, στο Σύμπαν, στην Αρμονία, στο Φως.

Υπό αυτή την προοπτική, το βιβλίο απευθύνεται και σε κάθε λογής αδελφούς αναζητητές της χαμένης γνώσης, άτομα με ιδιαίτερες ανησυχίες και ταλέντα, που επιδιώκουν ακόμη και μέσα από προσωπικές θυσίες να φτάσουν στο βάθος της αλήθειας και να ξυπνήσουν Μνήμες, που υπάρχουν και στους ίδιους ατομικά, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο για όλη την ανθρωπότητα.

Όσα και να γράψει κανείς δεν επαρκούν για να καλύψουν απόλυτα όλες τις πτυχές του βιβλίου. Σίγουρα κάτι παρόμοιο μάλλον δεν θα έχετε διαβάσει, αλλά σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα, θα ταξιδέψετε στα μονοπάτια της συμπαντικής Γνώσης, θα μάθετε πολλά, και σίγουρα θα γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας μέσα από αυτή την ανάγνωση.

Οι συγγραφείς έχουν ήδη στα σκαριά και τη συνέχεια του βιβλίου, ενώ ήδη, είναι σε επαφή με την κινηματογραφική βιομηχανία για να μας μαγέψουν και από την μεγάλη οθόνη…

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, κριτικές, και το βίντεο της παρουσίασης του, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των δημιουργών του: STARISSE

Δείτε ολόκληρο το βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου με συντονιστή τον δημοσιογράφο Στέφανο Μυτιληναίο του TRIBUNE ΕΔΩ
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites